Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

7 Ιανουαρίου – σαν σήμερα…

  • 2004 – Ο Κώστας Σημίτης ανακοινώνει την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Στη θέση αυτή τον διαδέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου.
  • Στις 6 Ιανουαρίου ο Κωστας Σημίτης θα καλέσει στο σπίτι του, στην οδό Αναγνωστοπούλου, τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος και θα αποδεχθεί την πρόταση του Σημίτη να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση θα οριστικοποιηθούν και τα διάφορα διαδικαστικά ζητήματα που θα προκύψουν από την αλλαγή ηγεσίας. Βγαίνοντας ο Παπανδρέου από τη συνάντηση, θα δηλώσει:
    Ανταλλάξαμε απόψεις για τις πρωτοβουλίες των επόμενων ημερών, τις οποίες έχει αναγγείλει ο Πρωθυπουργός. Βέβαια, μιλήσαμε και πέρα από πολιτικά. Αυτές οι ιστορικές στιγμές είναι και πολύ ανθρώπινες στιγμές, στιγμές συγκίνησης και για μένα, πόσο μάλλον για τον Κώστα Σημίτη. Ακούμε από όλες τις γειτονιές και τις γωνιές της χώρας μας πρωτόγνωρα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για μια νέα πορεία ανανέωσης, για μια πορεία αλλαγών. Θέλουμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτές τις προσδοκίες και πιστεύω θα ανταποκριθούμε. Νομίζω ότι οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες, οι ελπίδες είναι πολύ μεγάλες. Θα έλεγα, ξεπερνούν τα στενά όρια ενός κόμματος και αυτό με εκφράζει εμένα. Πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε εθνικά για τα μεγάλα θέματα που ο πολίτης έχει, πέρα από κομματικές προκαταλήψεις. Νομίζω πως αυτό θέλει η νέα γενιά, αυτή τη σύνθεση, αυτή τη συναίνεση, αυτή τη συλλειτουργία. Και είναι μια μεγάλη πρόκληση να δουλέψουμε όλοι μαζί γι’ αυτή την Ελλάδα που θέλουμε…

Γεγονότα

Bernard Law Montgomery

Γεννήσεις

Francis Poulenc

Θάνατοι

Fénelon
Thomas Lawrence
Nikola Tesla

Αργίες και εορτές

Κόσμος

Ορθόδοξη Εκκλησία

John baptist byzantine.jpeg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου